Binnen en buiten

De school ligt in de nieuwbouwwijk van Oudewater. We zijn sinds de zomer van 2011 één van de gebruikers van het Cultuurhuis. Samen met de openbare school De Schakels, de regiobibliotheek, de peutergroep Touwhuis van Quadrant, het Kleicollectief en Schilderclub De Wilgenstreken maken we structureel gebruik van dit mooie gebouw.

Het gebouw

Het gedeelte van het gebouw dat de Immanuelschool gebruikt, telt 8 lokalen en is verdeeld over 2 verdiepingen. De peutergroep en de groepen 1, 2 en 3 bevinden zich op de begane grond. De groepen 4 t/m 8 gaan de trap op naar boven. We kunnen gebruik maken van de gezamenlijke keuken en de centrale hal.
De ingang voor de groepen 1, 2 en 3 bevindt aan de zijde van de bibliotheek, naast de algemene ingang van onder andere de bibliotheek. De ingang voor de groepen 4 t/m 8 bevindt zich aan de westzijde van het gebouw.

Gymzaal

De groepen 1 en 2 gymmen in het speellokaal in het Cultuurhuis. De 1e helft van het jaar gymt ook groep 3 mee in het speellokaal. De groepen 4 t/m 8 gymmen in sporthal De Noort Syde. Groep 3 gymt de 2e helft van het jaar ook in de sporthal. De jongere kinderen lopen hier naartoe en de groepen 5, 6, 7 en 8 gaan op de fiets onder begeleiding van een leerkracht.

Schoolplein

We hebben een kleuterplein en een groot schoolplein.
Er is sinds 2017/2018 een prachtig nieuw plein ingericht waarbij kinderen kunnen spelen op een mooi, fijne en vooral groene speelplek.

Fietsenstalling

Er zijn fietsenrekken voor de fietsen van de kinderen. De fietsen van de kinderen van de verschillende scholen, staan gewoon door elkaar heen.

ICT

Bij de meeste groepen hebben we een tussenruimte die door twee groepen flexibel ingezet kan worden. In deze ruimte staat een aantal moderne computers. Daarnaast hebben we voor elke kind een eigen chromebook waar ze gebruik van kunnen maken.

Verder beschikt de school over een WiFi-netwerk. De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van Snappet, dit is slimme software voor rekenen en spelling.
Leerlingen kunnen informatie zoeken op internet. We maken afspraken met kinderen om misbruik van de computer en internet te voorkomen.